Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Theater Rotterdam - Slachthuis Vijf - 18-05-2024 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 18-05-2024

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  Kontakt Mediapartners Zaal

  Genre

  Toneel

  Kaarten

  Regulier: € 27,50
  Vriend: € 25,50
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Theater Rotterdam Slachthuis Vijf
  Theater Rotterdam Slachthuis Vijf
  Theater Rotterdam Slachthuis Vijf
  Theater Rotterdam Slachthuis Vijf
  Theater Rotterdam Slachthuis Vijf

  Theater Rotterdam

 • Slachthuis Vijf

  De toneelvoorstelling die je doet happen naar adem – NRC ★★★★★

  "Dit is allemaal min of meer waar gebeurd", zo begint schrijver Kurt Vonnegut zijn boek Slachthuis Vijf dat in 1969 verscheen. Het boek werd een bestseller, werd verfilmd en er verscheen een theaterversie. Nu komt Slachthuis Vijf in de regie van Erik Whien weer terug naar het theater. NRC gaf de voorstelling maar liefst vijf sterren. We zijn dan ook ontzettend verheugd dat we deze voorstelling in ons programma hebben staan.

  Over de voorstelling
  De Amerikaanse soldaat Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. Hij kan in 1965 een deur instappen en ergens in 1945 naar buiten komen. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij gelijktijdig door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet. In Slachthuis Vijf zien we Billy aan de hand van gesprekken met zijn dochter Barbara en zoon Robert door het verleden, heden en toekomst schieten. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit zijn leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis. 

  “Een voorstelling waarin je kopje onder gaat en happend naar adem weer boven komt.” 
  NRC ★★★★★

  Extra's bij deze voorstelling

  Reserveren voor een extra activiteit kan tijdens het bestellen van theater- of filmkaarten. Je komt het vanzelf tegen in het bestelproces.
  Heb je al kaarten voor een voorstelling of film? Reserveer dan via deze pagina.

 • Kijken met andere ogen
  Een voorstelling kun je op vele manieren beleven en bekijken. Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.

  Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograaf, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces. Deelname is gratis, reserveren is noodzakelijk. 

  De inleidingen starten altijd om 19.00 uur. Na de inleiding heb je altijd nog even de gelegenheid om je benen te strekken voordat de voorstelling begint.

 • Nagenieten na de voorstelling/film? Bestel een Borrelplank!
  Na afloop serveren wij verschillende borrelplanken met lekkere hapjes. Je hebt de keuze uit 2 verschillende borrelplanken: 

  Borrelplank - koud
  Olijven, amandelen, kaasblokjes en coppa di parma
  €5,- euro per persoon

  Borrelplank - gemengd
  Olijven, amandelen, kaasblokjes, coppa di parma,  kaasstengels, stokbrood met huisgemaakte tomatentapenade en bitterballen
  €8,50 per persoon

  De Borrelplank is te reserveren via onze speciale reserveerpagina of tijdens het bestellen van kaarten. Hierbij zijn helaas geen dieetwensen mogelijk.