Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Martin Oei - A Touch of Paris - 06-04-2025 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zondag 06-04-2025

  Aanvang

  11:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Kaarten

  Regulier: € 20,00
  Vriend: € 20,00
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Martin Oei A Touch of Paris

  Martin Oei

 • A Touch of Paris

  Dit pianorecital brengt twee van de meest invloedrijke Franse componisten van de 20ste eeuw tot leven: Claude Debussy en Maurice Ravel

  De muzikale reis begint met Debussy’s ‘Jardins sous la pluie’ uit de Estampes. Je hoort een hevige regenbui in een tuin in de Normandische stad Orbec, die  Debussy verbeeldt met twee volksmelodieën. 

  Vervolgens speelt Martin Oei een selectie uit Debussy’s préludes, een reeks muzikale schilderijen. Van de schilderachtige heuvels van Anacapri tot het stormachtige ‘Ce qu’a vu le vent d’ouest’ (wat de westenwind zag) met kolkende arpeggi en razende akkoorden. 

  Maurice Ravel’s driedelige ‘Gaspard de la Nuit’ is geïnspireerd op de gedichten ‘Ondine’ (de waterfee), ‘le Gibet’ (de galg) en ‘Scarbo’ (de klopgeest) van Aloysius Bertrand. De waterfee Ondine  probeert met haar gezang een man te verleiden met haar af te dalen naar de bodem van de zee. In het macabere le Gibet hoor je een klok tegen de muren van een stad met aan de horizon het silhouet van een gehangene. Scarbo is een klopgeest, half trol, half geest – een duivelse dwerg, die pirouettes maakt, plots  verschijnt en weer verdwijnt. Hij jaagt mensen angst aan met onverklaarbare geluiden. 

  Martin sluit dit concert af met Ravel’s betoverende ‘La Valse’ waarin de muziek opwelt als een wervelende dans in een elegante balzaal.

  Extra's bij deze voorstelling

  Reserveren voor een extra activiteit kan tijdens het bestellen van theater- of filmkaarten. Je komt het vanzelf tegen in het bestelproces.
  Heb je al kaarten voor een voorstelling of film? Reserveer dan via deze pagina.

 • Geniet na het concert van een heerlijke lunch in Zinder Café, inclusief een glas frisdrank of een glas wijn naar keuze, voor €16,50 per persoon.