Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Elisabeth - 04-10-2025 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 04-10-2025

  Aanvang

  14:30 uur

  Eindtijd

  18:29 uur

  Zaal

  Kontakt Mediapartners Zaal

  Genre

  Musical

  Kaarten

  Regulier: € 64,50
  Vriend: € 62,50
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Elisabeth de musical
  Elisabeth de musical

  Elisabeth

  de musical

  Pia Douwes keert terug in musicalhit Elisabeth 

  Weinig machtige vrouwen in de wereldgeschiedenis hebben de fantasie zo weten te prikkelen als keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Een kwart eeuw na de Nederlandse première brengen producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman de prachtige musical over het leven van deze opvallend eigenzinnige en moderne vrouw terug naar de Nederlandse theaters. 

  Internationale musicalster Pia Douwes, die eerder in binnen- en buitenland wist te imponeren in de titelrol, keert in deze nieuwe bewerking terug als de ambitieuze, empathische vrouw die op jonge leeftijd haar hart schonk aan keizer Frans Jozef. Maar die langzaam maar zeker ten onder ging aan de verplichtingen en beperkingen die het hofleven met zich meebracht. De musical bevat talloze beroemde nummers, waaronder Mijn leven is van mij dat het levensmotto van Sissi verwoordt. 

  Het verhaal  
  Toen de musical Elisabeth begin jaren negentig in Wenen de wereldpremière beleefde, stelden de makers dat elke generatie zijn eigen 'Sissi' verdient. Zij baseerden hun stuk op nieuwe informatie over haar leven die toen net was gepubliceerd: een lijvige biografie en de dagboekaantekeningen van de leraar Grieks van Elisabeth. Het stuk portretteert de keizerin als een moderne vrouw die haar eigen weg wil gaan, maar die verstrikt raakte in een leven vol hofetiquette en de dreigende ondergang van de monarchie.  

  De boodschap van de iconische musical is in de afgelopen dertig jaar niet minder actueel geworden. Het leven van Sissi voltrok zich aan de vooravond van twintigste eeuw, toen nationalisme, antisemitisme en de dreigende revolutie van de ontevreden onderklasse het leven van de elite overschaduwden. Het was uiteindelijk ook anarchist Luigi Lucheni die met geweld een einde aan haar ongelukkige leven maakte. 

  De drie producenten en de Vlaamse regisseur Frank van Laecke tekenen voor deze verrassende nieuwe Nederlandstalige versie dat het bijzondere levensverhaal voor een nieuwe generatie ontsluit. Zij pakken flink uit, niet alleen met de indrukwekkende cast, maar ook met een veertienkoppig orkest dat het verhaal van Elisabeth van de grandeur voorziet die het verdient. 

  Laat je meeslepen door Sissi’s intrigerende levensverhaal!