Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Fieke Opdam - Non-actief - 05-04-2025 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 05-04-2025

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Fieke Opdam Non-actief
  Fieke Opdam Non-actief

  Fieke Opdam

  Non-actief

  Voormalige non verruilde het klooster voor cabaret

  Op haar 18e haalde Fieke Opdam veel krantenkoppen omdat ze als “jongste non van Nederland” het klooster betrad. Bijna negen jaar lang was ze Zuster Luca, die psalmen zong, vloeren poetste en werkte met weeskinderen in Chicago. Uiteindelijk besloot Fieke tijdens een studie Pedagogische Wetenschappen de dikke deuren achter zich dicht te trekken. Het podium werd haar nieuwe pad. Haar levensverhaal een uniek wapenfeit. 

  Non-Actief, geregisseerd door Karin Bloemen, gaat over de zoektocht naar verbinding en is een humoristisch, muzikaal protest tegen de schaamte. Het is trouwens ook een ode aan de zuster die haar zowel leerde bidden als beffen... Fieke schudt de wereld door elkaar, vertrapt conventies en verwijst taboes naar de prullenmand!


  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.