Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Birthe Blom, Mirsa Adami & Ernestine - Brikkenaar - Leven met een Stradivarius - 02-03-2025 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zondag 02-03-2025

  Aanvang

  11:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Kaarten

  Regulier: € 20,00
  Vriend: € 20,00
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Leven met een Stradivarius Birthe Blom, Mirsa Adami & Ernestine Brikkenaar

  Leven met een Stradivarius

 • Birthe Blom, Mirsa Adami & Ernestine Brikkenaar

  Birthe Blom, de huidige bespeler van de ex-Paul Godwin Stradivarius, brengt samen met pianiste Mirsa Adami een muzikaal programma rondom het onvoorstelbare leven van Paul Godwin. Godwin is één van de grootste violisten uit de 20e eeuw, op de vlucht in tijden van oorlog, maar altijd vergezeld van zijn dierbare Stradivarius.

  In samenwerking met Ernestine Brikkenaar van Dijk, de auteur van het boek ‘Maestro', over het leven van Paul Godwin, stelden Birthe en Mirsa een programma samen met werken die sterk verbonden zijn met het verbijsterende levensverhaal van de violist. Composities van o.a. Bloch, Kreisler, Smetana, Hubay en Elgar worden gespeeld, maar ook klinkt de viool/piano sonate van Poulenc, waarvan de muziek een intense uiting en voorbeeld is van het krankzinnige voor-oorlogse klimaat in de grote Europese steden. 

  Ook brengen de musiciennes werken uit het repertoire van Paul Godwins beroemde salonorkest, waarmee hij miljoenen grammofoonplaten over de hele wereld verkocht. Kortom, met dit programma wordt er een gevarieerd,verhalend en pakkend programma gebracht dat aansluit bij het ontroerende en bijzondere levensverhaal van Paul Godwin en zijn Stradivarius. Birthe en Mirsa verzorgen de muziek, Ernestine vertelt.

  Extra's bij deze voorstelling

  Reserveren voor een extra activiteit kan tijdens het bestellen van theater- of filmkaarten. Je komt het vanzelf tegen in het bestelproces.
  Heb je al kaarten voor een voorstelling of film? Reserveer dan via deze pagina.

 • Geniet na het concert van een heerlijke lunch in Zinder Café, inclusief een glas frisdrank of een glas wijn naar keuze, voor €16,50 per persoon.