Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
The Lasses - Ver weg, Dichtbij - 29-03-2025 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 29-03-2025

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  The Lasses Ver weg, Dichtbij

  The Lasses

  Ver weg, Dichtbij

  Schotse en Ierse folkmuziek die dwars door je ziel snijdt

  Sophie Janna en Margot Merah zongen voor het eerst samen in het Amsterdamse muziekcafé Mulligans. Inmiddels reizen ze de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities. Liederen over migratie, dromen, verlangen, verlies en avontuur. De hoop van een Schotse vissersvrouw die wacht op haar geliefde. De pijn van het Ierse moederland dat je moest verlaten. Een spannende bootreis over de Atlantische Oceaan... Melancholisch, vrolijk en troostrijk.

  Met hun ongedwongen stemgeluid, sterke harmonieën en ontwapenende persoonlijke verhalen verwarmen The Lasses je hart. Dat vinden wij niet alleen, want de pers is al even enthousiast. “Wat zingen zij superieur: nauwkeurig tweestemmig en zuiver maar met ruimte voor gepast sentiment”, schreef de Volkskrant. En daar komt nog dan wagonlading bijzondere instrumenten bij. 


  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.