Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Speels Collectief - Usually I'm on top 23-9-23 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 23-09-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Eindtijd

  21:10 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Genre

  Show, STIP

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Speels Collectief Usually I'm on top
  Speels Collectief Usually I'm on top
  Speels Collectief Usually I'm on top
  Speels Collectief Usually I'm on top
  Speels Collectief Usually I'm on top

  Speels Collectief

  Usually I'm on top

  Een nieuwe definitie van sexualiteit door 7 vrouwen, 6 föhns, 2 plastic schelpen en een tillift

  “Ehm, ik neem dit mee, deze definitie, en ik stel voor om die ehm, ik zal voorstellen om dat te… dit basiswoordenboek is, ehm… die definitie is… Omdat de opvattingen over seksualiteit inderdaad wel… nou ja, misschien al langer, maar zeker de laatste tijd, ehm… enorm aan het verschuiven zijn.” - Telefoongesprek met de redactie van Van Dale die uiteindelijk leidde tot een nieuwe Van Dale-definitie van de term seksualiteit.

  In een wereld waarin schoonheid en perfecte plaatjes het beeld van de werkelijkheid vervagen en vervangen, trekt Speels Collectief het ideaalbeeld van haar sokkel. In USUALLY I'M ON TOP worden heersende normen van vrouwelijkheid en seksualiteit bevraagd. Kwetsbaar en grotesk, in woord en in lijf, nemen zeven vrouwen je mee in hun ervaringen en verlangens. In een zoektocht naar een nieuwe moraal (of nee... in een absolute verwerping ervan) komen we uit bij 'what she really really wants'.

  Speels Collectief is een divers, mixed-abled theatergezelschap. Ze bevragen de norm, zoeken naar verwondering en omarmen het ongewone.

  regie: Sanne Arbouw · choreografie: Ulrike Doszmann · spel: Edith Heij, Ella de Coninck, Marloes Dingshoff, Marga Kamperman, Femke Arnouts en Lisette Mepschen · dramaturgie: Bram Walter · scenografie: Eva Dijksman · regie-assistente: Dana van den Heuvel en Nienke Damstra · artistieke leiding: Sanne Arbouw en Merel van Lieshout · communicatie: Mariska van Schijndel · vormgeving: Anna Kindt · dank aan: Fonds voor Cultuurparticipatie en De Arnhemse Werkplaats Posttheater · fotografie: Pietro Carbucicchio en William van der Voort  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.