Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Smit & Smit e.a. - De Avond is Ongemak - 08-12-2023 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  vrijdag 08-12-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Eindtijd

  21:40 uur

  Zaal

  Kontakt Mediapartners Zaal

  Genre

  Toneel

  Kaarten

  Regulier: € 32,00
  Vriend: € 30,00
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  De Avond Is Ongemak Jip en Imke Smit e.a.
  De Avond Is Ongemak Jip en Imke Smit e.a.
  De Avond Is Ongemak Jip en Imke Smit e.a.
  De Avond Is Ongemak Jip en Imke Smit e.a.
  De Avond Is Ongemak Jip en Imke Smit e.a.
  De Avond Is Ongemak Jip en Imke Smit e.a.

  De Avond Is Ongemak

 • Jip en Imke Smit e.a.

  Veelgeprezen schrijfdebuut van Marieke Lucas Rijneveld voor het eerst in het theater te zien

  Door de ogen van jongste zus Jas, gespeeld door Jip Smit, zien we hoe een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. De ouders zijn verlamd door verdriet en merken niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, neemt Jas je mee in haar hoofd. Je bent getuige van haar worstelingen en schuldgevoelens en van ontroerende gesprekken met haar overleden broer, die wordt gespeeld door Jips tweelingzus Imke Smit. 

  De avond is ongemak is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. Elke zin is een klein kunstwerkje. Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers, twee van de meest talentvolle theatermakers van dit moment, maken er een hartverscheurende en ontroerende voorstelling van over dood, rouw en schuldgevoel.

  "Geheim wapen in de voorstelling is bovendien de acterende tweeling Jip en Imke Smit, die respectievelijk Jas en Matthies spelen. Hun vanzelfsprekende gelijkenis, hun licht androgyne voorkomen en hun natuurlijke acteertalent leveren prachtige, soms hartverscheurende scènes op. De ontwapenende, vanzelfsprekende verbondenheid van broer en zus is prachtig om te zien." - de Volkskrant ★★★

  regie: Nina Spijkers · bewerking: Jibbe Willems, naar het boek van Marieke Lucas Rijneveld · spel: Jip & Imke Smit, Aus Greidanus jr., Anne Lamsvelt, Xander van Vledder en Paulien Foest · decorontwerp: Dennis Vanderbroeck · kostuumontwerp: Bernadette Corstens · lichtontwerp: Tim van ‘t Hof

  Extra's bij deze voorstelling

  Reserveren voor een extra activiteit kan tijdens het bestellen van theater- of filmkaarten. Je komt het vanzelf tegen in het bestelproces.
  Heb je al kaarten voor een voorstelling of film? Reserveer dan via deze pagina.

 • Nagenieten na de voorstelling/film? Bestel een Borrelplank!
  Na afloop serveren wij verschillende borrelplanken met lekkere hapjes. Je hebt de keuze uit 2 verschillende borrelplanken: 

  Borrelplank - koud
  Olijven, amandelen, kaasblokjes en coppa di parma
  €5,- euro per persoon

  Borrelplank - gemengd
  Olijven, amandelen, kaasblokjes, coppa di parma,  kaasstengels, stokbrood met huisgemaakte tomatentapenade en bitterballen
  €8,50 per persoon

  De Borrelplank is te reserveren via onze speciale reserveerpagina of tijdens het bestellen van kaarten. Hierbij zijn helaas geen dieetwensen mogelijk.