Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Renee Coralie van Beek - Hosseini - 25-11-23 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 25-11-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Eindtijd

  21:10 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Genre

  Toneel, STIP

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Renée Coralie van Beek Hosseini

  Renée Coralie van Beek

  Hosseini

  Een voorstelling over innerlijke kracht en vechten voor je geliefde

  Wat doe je als je geliefde hier niet mag zijn? In Hosseini zien we het aangrijpende en bijzondere verhaal van theatermaker Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub Hosseini. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop. Ze worden verliefd en zij raakt zwanger. Tegelijk wordt Ayoubs asielaanvraag afgewezen en hij belandt in de illegaliteit. Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is?

  Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie. Over waarom Ayoub niet mocht blijven. Maar boven alles is het een verhaal dat je niet in de krant leest. Want als je het gordijn van de vluchtelingenproblematiek wegschuift, wordt het steeds kouder. 

  “Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook de power heeft van innerlijke kracht.” - Theaterkrant

  tekst: Renée Coralie van Beek en Annelies van Wijk · concept en spel: Renée Coralie van Beek · regie: Audrey Bolder ·  muziek: Mathijs de Valk ·  licht: Grischa Runge ·  productie en decor: Roos Rietveld  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.