Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Marmoucha - Na het einde 17-2-24 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 17-02-2024

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Genre

  Toneel, STIP

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Marmoucha Na het einde
  Marmoucha Na het einde
  Marmoucha Na het einde

  Marmoucha

  Na het einde

  Een voorstelling van Marmoucha met Mohammed Azaay en Karim El Guennouni

  Twee tegenpolen staan tegenover elkaar: de neonazi Christiaan en islamitische extremist Ali. De mannen blijken niet altijd zo radicaal te zijn geweest, maar de omstandigheden hebben hen doen veranderen. In de voorstelling nemen de theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni op vermakelijke, uitgesproken wijze stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving. Vanuit een soort hiernamaals keren Christiaan en Ali terug naar de periode waarin ze ieder afzonderlijk van elkaar zijn ontspoord en geradicaliseerd.
  Ze ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

  “De anderen zijn in wezen precies wat we nodig hebben om onszelf te leren kennen” - Jean-Paul Sartre, 1965
  Voor Mohammed Azaay en Karim El Guennouni - bekend van De Varkensfabriek - is dit de vierde voorstelling die zij samen maken. De acteurs staan bekend om hun snelle en vlijmscherpe speelstijl, hun flitsende dialogen, hun dromerige beschouwende monologen en de absurde situaties waarin zij terechtkomen.
  Na Het Einde is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling met maatschappijkritische, humoristische en filosofische aspecten. Het is een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek, geluid, videobeelden en mapping geïntegreerd zijn.
  In de producties van Marmoucha staat een moderne benadering van de culturele muziekrijkdom uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Méditerranée centraal. In de muziektheatervoorstelling Na het Einde is een cross-over van de diverse muziekgenres geïntegreerd.  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.