Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Jorien Zeevaart - Zenith 11-5-24 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 11-05-2024

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Genre

  Theaterconcert, STIP

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Jorien Zeevaart Zenith
  Jorien Zeevaart Zenith
  Jorien Zeevaart Zenith

  Jorien Zeevaart

  Zenith

  Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam?

  Zenith is een fysieke a capella muziektheatersolo over het leven en transitieproces van een transgender man. (Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam?) 

  In Zenith worden snapshots uit het transitieproces en leven van een transgender man bekeken door zijn eigen ogen en vanuit het perspectief van verschillende door de jaren heen bij zijn process of becoming betrokken personen: de puberende klasgenootjes op de middelbare school, een bezorgde moeder die een dochter baarde die een zoon blijkt te zijn, de doelmatige plastisch chirurg, nietsvermoedende bedpartners, (te) nieuwsgierige collega's, onberekenbare vreemdelingen 's nachts op straat.. Wanneer zij naar hem kijken, wie zien zij dan? En wat zegt dit over henzelf? Hoe kijken we naar ons eigen lichaam? En hoe kijken we naar dat van de ander?

  concept/tekst/regie/scenografie: Tom Jaspers · dramaturgie: Toby Chlosta · zang/performance: Jorien Zeevaart · compositie: Floris van Bergeijk (Rosa Ensemble) · lichtontwerp: Isabel Nielen (Theatermachine) · kostuumontwerp: Caterina Pavan  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.