Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Idem Dito - WAAN-ID - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  vrijdag 14-06-2024

  Aanvang

  19:30 uur

  Eindtijd

  20:30 uur

  Zaal

  Kontakt Mediapartners Zaal

  Kaarten

  Regulier: € 15,00
  t/m 12 jaar: € 7,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Idem Dito WAAN-ID (galavoorstelling)

  Idem Dito

  WAAN-ID (galavoorstelling)

  Idem Dito is een grote musical, gespeeld door kinderen van alle basisscholen in Tiel. Een trotse productie van Zinder Educatie waarbij elke twee jaar Tielse kinderen van groep 7 en 8 op het toneel van de Agnietenhof staan. Alle muziek en teksten zijn origineel geschreven voor Idem Dito en álle basisschoolkinderen van Tiel komen naar het theater om hun sterren te zien stralen!

  Het verhaal
  De klas van juf Toos maakt zich zorgen. Sinds de komst van de nieuwe directeur draait alles alleen nog maar om het winnen van prijzen. Voor het hoogste cijfer, de braafste leerling, het schoonste kind, enzovoort. Het speelbos achter de school is ineens verboden terrein geworden en wie hardop lacht, moet een halfuur nablijven. Dit alles om de beste school van Nederland te worden. De kinderen staan onder druk en ook de juffen en meesters lopen als doorgedraaide kippen door de school. En tot overmaat van ramp wil de directeur hen ook nog eens gaan vervangen door een stel ‘uiterst belangrijke mensen’…
  Als de kinderen op een dag hun juf huilend in het schoonmaakhok aantreffen, is de maat vol. Hier moet iets gebeuren. Geholpen door hun vrienden uit het bos bedenken ze een waanzinnig plan. Want wie is hier nou écht gek geworden?

  De artistieke leiding van de Idem Dito-musical ‘WAAN-ID’ ligt in handen van Inge de Peinder in samenwerking met Ylvie Meeter (dans), Marije Meiborg (theater), Janine Waardenburg (zang), Ben Middeldorp (muzikale begeleiding), Susanne Velberg (coaching), Lisanne van den Broek (productie), Marjan van Oeveren (decor), Steven Ram (technische productie) en heel veel vrijwilligers. 
  De muziek voor deze musical is van John van Buren en teksten zijn geschreven door Inge de Peinder en Marije Meiborg.
  De musical wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Jan Nieuwenhuyzen en Stichting Burgerweeshuis Tiel.