Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Duo concert klassiek 18-11-23 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 18-11-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Genre

  Klassiek, STIP

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Duo concert klassieke muziek Heemsbergen & van Jaarsveld | Mohanad & Jacqueline
  Duo concert klassieke muziek Heemsbergen & van Jaarsveld | Mohanad & Jacqueline

  Duo concert klassieke muziek

  Heemsbergen & van Jaarsveld | Mohanad & Jacqueline

  Heemsbergen & van Jaarsveld

  Het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken hebben Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld als doel. Het 'open karakter' van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd. 
  Angélique en Nicole vormen ruim 15 jaar een duo. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. 
  In de afgelopen jaren waren Angélique en Nicole te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort Groningen en TivoliVredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4. 

  Mohanad & Jacqueline

  Mohanad Ataya (ud) en Jacqueline Arts-Rutten (dwarsfluit) speelden voor het eerst samen tijdens een vrije improvisatie sessie van Orchestre Partout in 2022. Direct voelden ze een muzikale klik en als duo creëren ze unieke muziek. Ze spelen met passie en vanuit het hart covers van bekende nummers en maken daar een geheel eigen versie van. Niet alleen door de buitengewone instrumentcombinatie (sterker nog, ze zijn het enige dwarsfluit-ud duo in Nederland), maar ook door hun gedeelde passie voor het vertellen van verhalen door middel van muziek. 
  De ud is de voorloper van de Europese luit en daarmee de moeder van alle gitaren. Mohanad, een meester op de ud, voegt een unieke sound toe en doordrenkt dit concert met zijn eigen culturele erfgoed. Zijn vingers dansen over de snaren en roepen de echo’s op van oude muziek die door de eeuwen heen galmt. 
  Met grenzeloze creativiteit mengen ze op een bijzondere manier traditionele melodieën met hedendaagse klanken en overbruggen zo de kloof tussen het verleden en nu. Bereid u voor op een betoverende reis door de rijken van land en water, geleid door harmonieuze melodieën. Dit concert schildert de levendige landschappen van Gelderland. Het publiek wordt meegenomen naar glooiende groene velden, eeuwenoude bossen en het eb en vloed van de rivieren.  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.