Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Programma Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof - Agnietenhof
 • Datum

  donderdag 09-11-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  Agnietenhof Kleine Zaal

  Genre

  Toneel

  Kaarten

  Regulier: € 22,50
  Vriend: € 20,50
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  José Kuipers & Helmert Woudenberg Blind

  José Kuipers & Helmert Woudenberg

 • Blind

  Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt?

  De voorstelling Blind is het regiedebuut van Lot Vekemans. Lot is de meest opgevoerde Nederlandse toneelschrijver in binnen- en buitenland en we kijken dan ook erg uit naar een voorstelling onder haar regie.

  Hoe ga je om met ideologische verschillen en kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? In Blind schetst Lot een afgesloten universum als metafoor voor heel veel omheinde plekken op de wereld. Plekken waar sommigen mensen binnen mogen komen en anderen niet. Maar wat gebeurt er als we het samenleven niet kunnen ontvluchten? 

  Blind voor elkaar
  Een vader en dochter leven al jaren in onmin met elkaar. Hun wereldbeelden botsen dermate, dat hun oorspronkelijk sterke band steeds verder onder druk komt te staan. Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een afgesloten en beveiligde enclave waar mensen zoals hij – wit, succesvol en ooit invloedrijk – zich hebben teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving. Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven en wijst alles af waar hij voor staat. Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, zij verwijt hem superioriteitsdenken. De verwijdering lijkt onoverbrugbaar. 
   

  De pers over Niemand wacht op je, het vorige stuk van Lot Vekemans:

  “Mooie, soepele toneeltekst. (…) Goud zijn haar beschouwingen over Giro 555, als moderne aflaat om onze onmacht af te kopen.” - ★★★★ Trouw 
  “Deze voorstelling gaat ons allemaal aan.” - ★★★★ Theaterkrant 

  tekst en regie: Lot Vekemans · spel: José Kuijpers en Helmert Woudenberg

  Extra's bij deze voorstelling

  Reserveren voor een extra activiteit kan tijdens het bestellen van theater- of filmkaarten. Je komt het vanzelf tegen in het bestelproces.
  Heb je al kaarten voor een voorstelling of film? Reserveer dan via deze pagina.

 • Nagenieten na de voorstelling/film? Bestel een Borrelplank!
  Na afloop serveren wij verschillende borrelplanken met lekkere hapjes. Je hebt de keuze uit 2 verschillende borrelplanken: 

  Borrelplank - koud
  Olijven, amandelen, kaasblokjes en coppa di parma
  €5,- euro per persoon

  Borrelplank - gemengd
  Olijven, amandelen, kaasblokjes, coppa di parma,  kaasstengels, stokbrood met huisgemaakte tomatentapenade en bitterballen
  €8,50 per persoon

  De Borrelplank is te reserveren via onze speciale reserveerpagina of tijdens het bestellen van kaarten. Hierbij zijn helaas geen dieetwensen mogelijk.  Advertenties