Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Programma Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof - Agnietenhof
 

Klassieke muziek

De mooiste klassieke concerten bezoek je gewoon in Tiel! Zowel in de Rabozaal van de Agnietenhof als in de Zinder Zaal komen de beste muzikanten met werk van allerlei grootmeesters.

Geen voorstellingen gevonden

 

Elke maand van het theaterseizoen hoor je een topmuzikant of gezelschap met prachtige muziek van verschillende grootmeesters. In de Rabozaal en in de Kleine Zaal van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof hoor je mooie, bekende en minder bekende klassieke muziek. Maar ook in de Zinder Zaal worden klassieke concerten gespeeld door strijkkwartetten, muzikale duo’s, saxofoonkwartetten, solisten en meer. 

Beethoven, Schubert en andere grootheden

Dit theaterseizoen kom je alles te weten over Beethoven in de voorstelling van Floris Kortie (Podium Witteman) en Vera Kooper. Samen brengen zij de verhalen van Beethoven gecombineerd met de mooiste delen uit zijn pianosonates. 
Pianist Jan-Willem Rozenboom kiest ervoor een andere componist uit te lichten: Franz Schubert. Rozenboom speelt composities die hem het meest beroeren en vertelt tussendoor het verhaal van de bekende componist.

Mannenkoor zingt internationaal programma

Ook zangkoren krijgen een podium in de Agnietenhof. Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar is terug in Tiel en zingt voornamelijk opera, operette en musicalnummers. Het mannenkoor schotelt je een internationaal programma voor en wordt daarin bijgestaan door solisten, een toppianist en dirigent Frederik Verhooghe. 

Grenzeloze ontdekkingsreis

Grote kans dat je Dominic Seldis weleens op televisie voorbij hebt zien komen. De Britse dirigent en musicus komt dit jaar met de vernieuwde versie van zijn eerdere voorstelling Music, Maestro. Met een negenkoppig toporkest brengt Seldis een avond vol Britse humor, verhalen, videobeelden en natuurlijk prachtige muziek.
Ook de huisband van Podium Witteman staat binnenkort in onze Rabozaal: Fuse. Een topformatie - bestaande uit verschillende violen, percussie, cello en contrabas - speelt muziek van Miles David, Maurica Ravel, maar ook van Nils Frahm en Bach. Een grenzeloze ontdekkingsreis.Advertenties