Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Holland Opera & Duda Paiva - Reinaert de V. - 10-03-2024 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zondag 10-03-2024

  Aanvang

  14:30 uur

  Eindtijd

  15:40 uur

  Zaal

  Agnietenhof Kleine Zaal

  Genre

  Jeugd, Opera

  Kaarten

  Regulier: € 16,00
  t/m 12 jaar: € 16,00
  Vriend: € 14,00
  Vriend t/m 12 jaar: € 14,00
  RIV the Kid-korting: 10%
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Holland Opera & Duda Paiva Reinaert de V. (7+)

  Holland Opera & Duda Paiva

  Reinaert de V. (7+)

  Een jeugdvoorstelling die het publiek inspireert met een eeuwenoud verhaal

  Een oud verhaal in een nieuw jasje, dat kun je gerust overlaten aan de makers van Reinaert de V. Met poppenspel, dans, muziek en zang wordt het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen. Schrijver Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken Dissus en Spinder, bewerkt de middeleeuwse satire tot een klimaatrechtszaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, de jeugd opstaat tegen de oude garde en de dochter van Reinaert uiteindelijk zegeviert. 

  De listige vos
  Op de hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden erop uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt hij aan het hof. Alles pleit tegen hem, maar de listige vos weet koningin Nobel met een subliem verhaal én een gerucht over een schat te overtuigen van zijn onschuld.

  muziek: Oene van Geel · libretto: Simon van der Geest · regie: Joke Hoolboom · choreografie: Duda Paiva · decor: Douwe Hibma · video: Ard van der Veldt · spel: Martijn Cornet/Niek Idelenburg, Tiffany Vicario, Arnout Lems, Josje Eijkenboom en Oliver Reese · New European Ensemble: James Meldrum (klarinet), Emlyn Stam (altviool), Willem Stam (cello) en Pepe Garcia (slagwerk)