Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Gershwin Bonevacia - Terug naar Prinsenplein 4-11-23 - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
 • Datum

  zaterdag 04-11-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  ZINDER Zaal

  Genre

  Theatercollege, Special, STIP

  Kaarten

  Pay What You Can: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Gershwin Bonevacia Terug naar Prinsenplein

  Gershwin Bonevacia

  Terug naar Prinsenplein

  Een fascinerende zoektocht naar je jongere ik en trouw blijven aan jezelf

  Van stadsdichter naar theatermaker, Gershwin Bonevacia is een multitalent die we graag voor de eerste keer in de Zinder Zaal ontvangen. In de voorstelling Terug naar Prinsenplein gaat Gershwin op zoek zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. Wie was Gush en hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin? Waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan tussen de tienjarige Gush en Gerschwin?

  Na zijn verhuizing uit Curaçao groeit Gush op bij tramhalte Prinsenplein in IJsselmonde, Rotterdam. Ondanks dat hij het thuis niet breed heeft en moeilijk meekomt op school is hij rebels en onbevangen. De volwassen Gershwin vindt het hoog tijd om zich te ontdoen van de labels die door anderen aan hem worden opgelegd: dat hij een man is, zwart, dichter, migrant en dyslectisch.

  Terug naar Prinsenplein gaat over het streven om zich te bevrijden van die labels en zich vrij te voelen om te zijn wie hij echt is. Het is een onderzoek naar het verleden, naar familiebanden en kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die weer terug te vinden in de volwassen Gershwin Bonevacia.

  Over Gershwin Bonevacia
  Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin Stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic. In 2021 verscheen zijn tweede dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin één van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren.  Deze voorstelling is onderdeel van het STIP-programma. Zes podia in Rivierenland slaan de handen ineen en presenteren een zeer gevarieerd programma aan STIP-voorstellingen. Maak je vooral geen zorgen over de prijs, want jij bepaalt, wat jij betaalt “pay what you can”. STIP past namelijk bij elke portemonnee. Er zit altijd wat voor jou tussen op één van de zes podia waar je STIP-voorstellingen kunt zien.