Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Schoolvoorstellingen

Schoolvoorstellingen voor het primair onderwijs seizoen 2018/2019

In het Nederlands taalgebied worden veel jeugdtheatervoorstellingen van hoge kwaliteit gemaakt die wij graag aan jeugdige bezoekers willen presenteren. Uit dit aanbod hebben wij een selectie gemaakt speciaal voor scholen waarbij we hebben gekeken naar een spreiding over verschillende leeftijdscategorieën, naar diverse genres en naar inhoud van de voorstelling.

Schouwburg & Filmtheater biedt in seizoen 2018/2019 de volgende schoolvoorstellingen aan:

* maandag 5 november 13.00 uur 
Plan d-/Andreas Denk - Buurman in de natuur    
De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini-moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen.
Concept en choreografie: Andreas Denk | Dans: Andreas Denk, Ilija Surla | Regie: Ton Offerman | Muziek: Marit Thus
Genre: muziektheater / dans
Doelgroep: groep 3 / 4 / 5
Duur: ongeveer 55 minuten

* maandag 26 november 10.00 / 12.30 uur
Maas Theater/Dans  – Drie
De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De “oudste” moet eigenlijk naar een speciale school, maar de broertjes willen bij elkaar blijven. Uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën welkom zijn. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere band van broers en over anders zijn.
concept: Matthijs Rümke · tekst: Bodil de la Parra · regie: Dorien Folkers · spel: Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp/ Erwin Boschmans en een derde acteur
Genre: theater
Doelgroep: groep 1 / 2 / 3 / 4
Duur: ongeveer 60 minuten

maandag 17 december 10.00 / 12.30 uur
Maas Theater/Dans - De jokkebrokker
Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’: balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch, want met zo’n artiest kan ze heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel? Hoe goed herken jij een leugen?
concept en regie: Floris van Delft tekst: Floris van Delft en Wolter Muller spel: Michiel Blankwaardt, Stacyian Jackson e.a.
Genre: muziektheater
Doelgroep: groep 3 / 4 / 5 / 6
Duur: ongeveer 55 minuten

* maandag  11 februari 10.00 / 12.30 uur
Daniel van Klaveren - Zus van Mozart
Het is 1759 en Nannerl Mozart is acht jaar oud. Ze speelt briljant piano en viool, maar dan blijkt haar kleine broertje Wolfje nog net iets muzikaler te zijn. Samen reizen de wonderkinderen met hun vader door Europa en treden overal op. Ze zijn een onafscheidelijk duo tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. En is haar broertje eigenlijk niet het enige echte wonderkind?
tekst en regie: Daniël van Klaveren · spel: Michiel Bijmans, Jiska de Wit en Rudolf Nottrot (viool) · compositie: Wolfgang Amadeus Mozart en Wiebe Gotink
Genre: muziektheater
Doelgroep: groep 5 / 6 / 7 / 8
Duur: ongeveer 75 minuten

* maandag 11 maart 10.00 / 12.30 uur
SALLY Dansgezelschap Maastricht  - Woest!
Daar sta je dan: twee gebalde vuisten, een rode kop en tevergeefs geprobeerd tot tien te tellen. Rookwolken uit je oren en de tanden stevig op elkaar. Het borrelt diep van binnen en het is onstuitbaar. Het moet eruit. De driftkikker gaat los! Een jongen van gescheiden ouders reageert zich op alles en iedereen af. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zien zoals het was...
Genre: dans
Doelgroep: groep 1 / 2 / 3
Duur: ongeveer 50 minuten

* maandag 18 maart 10.00 / 12.30 uur
Maarten Ebbers & Maria Noë  - Oorlogsgeheimen
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp van de elfjarige Tuur en zijn buurmeisje Maartje is bezet door de Duitsers. Het is een spannende tijd vol gevaren en geheimen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor de kinderen geheim te houden: wie de Duitsers helpen, wie er in het verzet zit en waar de onder- gedoken Engelse piloot is. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens.
script: Tom Sijtsma, naar het boek van Jacques Vriens · regie: Pepijn Cladder spel: Maarten Ebbers en Maria Noë
Genre: toneel
Doelgroep: groep 6 / 7 / 8
Duur: ongeveer 60 minuten


Locatie
De voorstellingen vinden plaats in de Rabozaal, de kleine zaal in de Agnietenhof.

Tijden
De gezelschappen kunnen de voorstelling twee keer spelen in de ochtend. Per voorstelling zijn er minimaal 90 leerlingen nodig om een voorstelling te laten plaatsvinden. In principe zijn de aanvangstijden 10.00 uur en 12.30 uur m.u.v. Buurman in de natuur deze voorstelling is alleen te zien om 13.00 uur. 

Kosten
De kosten voor het bezoek aan een de schoolvoorstelling zijn € 8,50 per leerling / € 6,50 voor leerlingen binnen de gemeente Tiel.  Per 10 kinderen graag 1 begeleider. Voor begeleiders van de kinderen zijn er geen kosten.

Inschrijven?
Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen met: 
Erica Schoeman, programmeur jeugdtheater van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
tel 0344 673 515 / e-mail eschoeman@cultuurbedrijftiel.nlAdvertenties