Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Programma Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof - Agnietenhof


Datum

zondag --

Aanvang

uur

Eindtijd

uur

Zaal

Genre

Toneel

Kaarten

Als onderdeel van de verplichte gezondheidscheck verzoeken we je de volgende twee vragen te beantwoorden.


Krijg je alsnog gezondheidsklachten? Annuleer je tickets bij twijfel door te mailen naar kassa@cultuurbedrijftiel.nl of bel 0344 673 500 (bekijk hier de gewijzigde openingstijden). Wij gaan hier coulant mee om.

U kunt deze voorstelling momenteel niet bestellen.

Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
  • Toneelgroep Oostpool Laura H.
  • Toneelgroep Oostpool Laura H.
  • Toneelgroep Oostpool Laura H.
  • Toneelgroep Oostpool Laura H.
  • Toneelgroep Oostpool Laura H.

Toneelgroep Oostpool

Laura H.

Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb

Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught? Als de jonge schrijver en journalist Thomas Rueb met het verhaal van Laura in aanraking komt, laat het hem niet meer los. Hij gaat op zoek naar het antwoord op wat haar bezielde om in 2015 met haar man en twee jonge kinderen naar het kalifaat af te reizen. Na haar vrijlating sprak Thomas meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen. Hij las politieverslagen, WhatsApp-conversaties en reisde naar Koerdistan en Irak om haar verhaal te reconstrueren. Het resultaat is een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas. Van zijn bestseller Laura H. zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Geen geromantiseerd verhaal
Laura H. is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning. De voorstelling Laura H. toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een nationaal terrorismerisico.

“Oostpool bewerkt bestseller Laura H. tot een meerduidige toneelavond over ongemak en objectiviteit.” (NRC ★★★★)
“Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers van Laura H. maar zeggen.” (De Volkskrant ★★★★)

tekst: Thomas Rueb ∙ bewerking: Anoek Nuyens ∙ regie: Nina Spijkers ∙ spel: cast 1 Jade Olieberg & Tim Olivier Somer, cast 2 Charlie Chan Dagelet & Kevin Schoonderbeek ∙ dramaturgie: Madelon Kooijman ∙ regieassistent: Emilie Pos ∙ scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck ∙ lichtontwerp: Jantje Geldof ∙ Kostuumontwerp        Daphne de Winkel ∙ Met speciale dank aan   Lowie van Oers, Tofik Dibi en Edward van Tongeren 

U kunt deze voorstelling momenteel niet bestellen.Advertenties