Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

zaterdag 20-04-2019

Aanvang

20:00 uur

Zaal

Agnietenhof Grote Zaal

Genre

Toneel

Kaarten

Vriend: € 24,00
Regulier: € 26,00
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Toneelgroep Maastricht Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht

 • Noem het maar liefde

  15 scènes, 15 personages, 15 keer seks

  Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert met Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit. De voorstelling wordt voorzien van livemuziek door een band o.l.v. Viktor Griffioen.

  De voorstelling speelt zich af in een hotel. In songs en scènes worden ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages; van jong tot oud, van rijk tot arm. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde.

  Arthur Schnitzler schreef met Reigen een fraai geconstrueerde reeks ontmoetingen tussen man en vrouw, een dwarsdoorsnede van het Wenen anno 1900. Hij toonde hoe inwisselbaar relaties zijn, hoe eenzaam de mens. Het stuk werd bij opvoering verboden en werd één van de grootste schandaalstukken van de 20e eeuw. Ilja Leonard Pfeijffer verplaatst de setting naar het heden en laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

  tekst: Ilja Leonard Pfeijffer ∙ regie: Michel Sluysmans ∙ muziek: Viktor Griffioen spel: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen en Elisabeth De Loore ∙ foto: Stephan Vanfleteren

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 10,00 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten.   Advertenties