Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

dinsdag 16-10-2018

Aanvang

19:30 uur

Eindtijd

23:30 uur

Zaal

Agnietenhof Grote Zaal

Genre

Toneel, Special

Kaarten

Vriend: € 27,50
Regulier: € 29,50
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Toneelgroep Maastricht King Lear
 • Toneelgroep Maastricht King Lear
 • Toneelgroep Maastricht King Lear
 • Toneelgroep Maastricht King Lear

Toneelgroep Maastricht

 • King Lear

  Gekonkel, verraad, klaterende taal en een sterrencast

  King Lear is een Shakespeare-klassieker die je een keer gezien moet hebben. Bol van gekonkel, verraad en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans heeft een sterrencast tot zijn beschikking met onder anderen Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar. De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar uitgerekend zijn oogappel weigert de vleierij van de andere zussen te overtreffen.

  tekst: William Shakespeare ∙ bewerking: Jibbe Willems ∙ regie: Servé Hermans ∙ spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta e.a.

  Foto: Stephan Vanfleteren
  Repetitiefoto's: Bjorn Frins

  Voorafgaand aan de voorstelling wordt er een inleiding gegeven. Kijk bij het onderstaande blok 'Extra's bij deze voorstelling' voor meer informatie. 

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Kijken met andere ogen
  Een voorstelling kun je op vele manieren beleven en bekijken. Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.

  Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograaf, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces. Deelname is gratis, reserveren is noodzakelijk. 

  De inleidingen starten altijd om 19.00 uur. Na de inleiding heeft u altijd nog even de de gelegenheid om uw benen te strekken voordat de voorstelling begint.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 10,00 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten.   Advertenties