Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

donderdag 04-04-2019

Aanvang

20:00 uur

Eindtijd

21:35 uur

Zaal

Agnietenhof Grote Zaal

Genre

Toneel

Kaarten

Vriend: € 26,00
Regulier: € 28,00
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset Heisenberg
 • Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset Heisenberg
 • Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset Heisenberg
 • Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset Heisenberg
 • Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset Heisenberg
 • Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset Heisenberg

Theater Rotterdam met o.a. Hans Croiset

 • Heisenberg

  Knetterend liefdesspel tussen twee onberekenbare deeltjes


  Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, Londen en Duitsland werd opgevoerd.

  Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze  tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

  De Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

  De Nederlandse bewerking van Heisenberg brengt Hans Croiset, Elsie de Brauw en Johan Simons voor het eerst samen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de drie theatericonen uit. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter voedt de chemische reactie tussen Croiset en De Brauw.

  Pers & publieksreacties
  “Subtiel, verrassend, zien!” (Publieksreactie)
  "Elsie de Brauw is meesterlijk in 'wetenschappelijk' liefdesdrama." (Trouw)
  “Ongelofelijk mooi en intens.” (Publieksreactie)
  "De Brauw fladdert tamelijk geniaal over het podium." (de Volkskrant)
  “Wat is het toch fijn om te kijken naar geweldige acteurs die je blindelings volgt in hun onberekenbare personages.” (Publieksreactie)

  Let op: deze voorstelling is verplaatst van woensdag 27 maart naar donderdag 4 april.

  tekst: Simon Stephens ∙ vertaling: Ariane Schluter ∙ regie: Johan Simons ∙ spel: Elsie de Brauw en Hans Croiset

  Voorafgaand aan de voorstelling wordt er een inleiding gegeven. Kijk bij het onderstaande blok 'Extra's bij deze voorstelling' voor meer informatie. 

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Kijken met andere ogen
  Een voorstelling kun je op vele manieren beleven en bekijken. Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.

  Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograaf, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces. Deelname is gratis, reserveren is noodzakelijk. 

  De inleidingen starten altijd om 19.00 uur. Na de inleiding heeft u altijd nog even de de gelegenheid om uw benen te strekken voordat de voorstelling begint.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 10,00 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten.   Advertenties