Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

zaterdag 23-03-2019

Aanvang

20:00 uur

Eindtijd

21:00 uur

Zaal

ZINDER Zaal

Genre

Literair, Special

Kaarten

Regulier: € 10,00
Kaartverkoop via Zinder.nl
U wordt doorgeleid naar een externe website
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Tiels Boekenfeest Interactieve workshop ‘Hoe lees ik’ door Lidewijde Paris

Tiels Boekenfeest

 • Interactieve workshop ‘Hoe lees ik’ door Lidewijde Paris

  Deze activiteit is vanwege persoonlijke omstandigheden geannuleerd .

  Het eerste Tiels BoekenFeest in Zinder met drie literaire optredens, muziek, theater, dans, exposities, creatieve workshops en natuurlijk eten en drinken.

  Lidewijde Paris geeft een interactieve workshop ‘Hoe lees ik’

  Lidewijde Paris maakt speciaal voor de Boekenweek de interactieve workshop Hoe lees ik moeders & vrouwen in de literatuur? Lidewijde gaat op onderzoek uit naar alles wat met het thema van de Boekenweek te maken heeft: vrouwen als schrijvers, als lezers en als personages, moeders & dochters (en een beetje vaders & zonen – en het verschil tussen die twee combinaties), antwoorden op vragen als: schrijven vrouwen anders dan mannen? En dan natuurlijk als vanzelf: lezen ze anders? Poëzie & proza, beeldende kunst & opera, advertenties & humor... alles gebruikt Lidewijde om haar verhaal tot de verbeelding te laten spreken. Daarnaast leest ze uiteraard voor en komen er veel leestips langs.

  Lidewijde Paris schreef na 25 jaar uitgeverij en journalistiek Hoe lees ik? om het literaire lezen op een toegankelijke en verhalende manier duidelijk te maken aan de hand van voorbeelden. Ze is invalpresentator bij Opium op 4 en boekrecensent bij Max Nieuwsweekend. Zij was 6 jaar uitgever van Querido, richtte uitgeverij Ailantus op, was 5 jaar directeur bij Nieuw Amsterdam, 2 jaar journalist voor Vrij Nederland en 6 jaar recensent buitenlandse boeken bij Opium Radio.

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Tussen 17.00 en 20.00 uur kun je in het Zinder Café genieten van een speciale maaltijd, namelijk een BoekenFeest-soep met brood.
  Voor € 7,50 p.p. krijg je een heerlijke maaltijdsoep met stokbrood en kruidenboter en tapenade.  Advertenties