Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

vrijdag 25-01-2019

Aanvang

20:00 uur

Eindtijd

22:00 uur

Zaal

Agnietenhof Grote Zaal

Genre

Toneel

Kaarten

Vriend: € 34,00
Regulier: € 36,00
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a. Judas
 • Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a. Judas
 • Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a. Judas
 • Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a. Judas

Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a.

 • Judas

  'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

  Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

  Vanaf nu staat Judas in het theater. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

  Voorafgaand aan de voorstelling krijg je unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens wordt je geheugen opgefrist. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die je niet wil missen.

  "Spanning tot aan de achterste rij." (Theaterkrant, ★★★★)
  "Het verhaal van Astrid Holleeder is een beklemmende theaterervaring." (Trouw, ★★★★)
  "Beklemmende atmosfeer in actueel toneelstuk JUDAS." (AD, ★★★★)

  Er zou na afloop een nawoord van Astrid worden voorgelezen. Helaas kan dit geen doorgang vinden.

  cast: Renée Fokker, Eva van de Wijdeven, Trudy de Jong en Margo Dames ∙ regie: Johan Doesburg ∙ script: Sophie Kassies ∙ toneelbeeld: Tom Schenk ∙ kostuums: Dorien de Jonge ∙ foto: Mark Engelen ∙ scènefoto's: Bob Bronshoff

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Kijken met andere ogen
  Een voorstelling kun je op vele manieren beleven en bekijken. Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.

  Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograaf, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces. Deelname is gratis, reserveren is noodzakelijk. 

  De inleidingen starten altijd om 19.00 uur. Na de inleiding heeft u altijd nog even de de gelegenheid om uw benen te strekken voordat de voorstelling begint.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 10,00 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten.   Advertenties