Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

vrijdag 04-01-2019

Aanvang

20:00 uur

Eindtijd

21:45 uur

Zaal

Agnietenhof Rabozaal

Genre

Toneel

Kaarten

Vriend: € 18,00
Regulier: € 20,00
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Jack Wouterse De Laatste
 • Jack Wouterse De Laatste
 • Jack Wouterse De Laatste

Jack Wouterse

 • De Laatste

  Jack Wouterse blikt terug en vooruit in melancholisch en optimistisch stuk

  Je denkt: “Dan begin ik toch gewoon iets nieuws?”. Nou dat valt niet mee kan ik u zeggen. Kom op zeg, ik doe gewoon alles zelf. Zelf schrijven, zelf decor maken, alles zelf, de hele mik. Dat heb ik altijd willen doen. Nog eenmaal alles uit de kast”.

  Ooit begon hij als eenzaam circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis via het theater, filmdoek en de beeldbuis, alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met grote overgave en humor zijn verhaal wat nog verteld moet worden. We worden meegenomen in zijn zwanenzang, zijn erfenis voor ons, het publiek waar hij altijd van heeft gehouden.

  Ontdaan van realistische conventies laat Jack Wouterse zich in zijn ziel kijken: Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.

  "In vervreemdend en ontroerend theater laat Jack Wouterse zien wat een geweldige acteur hij is." (Volkskrant ****)

  "Jack Wouterse speelt deze Jacob in een ontroerende, authentieke monoloog, De Laatste. Het is meer dan een retrospectief: het is zoeken naar houvast, het ontraadselen van een complex leven. Wat betekent ouderdom?" (NRC ****)


  Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere ‘Keefman’, ‘Slaaf’, ‘Nachtasiel’, en dé theaterhit ‘Walden” met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers ‘Lang Leve De Koningin’, ‘Noorderlingen’ en ‘Suzy Q’ waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack zelf filmmaker en een graag geziene gast in populaire tv-series zoals ‘All Stars’ en ‘Grijpstra en de Gier’. Nu terug in het theater met De Laatste.

  Credits
  Spel, tekst, regie, eindregie, muziek, dramaturgie, kostuums, kap & grime, decor, licht, techniek, chauffeur, fotografie, productie, publiciteit, producent & overall ondersteuning: Jack Wouterse

  Adviseurs: Maartje Teussink ∙ Yahya Gaier ∙ Herman Gillis ∙ Alize Zandwijk ∙ Jack Wouterse ∙ Oscar van Woensel ∙ Rik van den Bos ∙ Tim van den Dolder ∙ Lidwien van Kempen ∙ Axel Dikkers ∙ André Goos ∙ Dirk Eijsbouts ∙ Peter Roepman ∙ Joke van Bilsen ∙ Anil Jagdewsing ∙ Alles voor de Kunsten

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 10,00 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten.   Advertenties