Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Programma Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof - Agnietenhof
 • Datum

  vrijdag 17-11-2023

  Aanvang

  20:00 uur

  Zaal

  Agnietenhof Kleine Zaal

  Genre

  Toneel

  Kaarten

  Regulier: € 27,50
  Vriend: € 25,50
  CJP-korting: € 2,50
  Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
  Evgenia Brendes & Willem Voogd Baba

  Evgenia Brendes & Willem Voogd

 • Baba

  Mee op een onwaarschijnlijke reis voor een onmogelijke liefde

  Baba, oftewel Babuschka, betekent ‘oma’ in het Russisch. In deze prachtige toneelvoorstelling legt acteur Willem Voogd (bekend van Mees Kees en De proefkeuken) dezelfde reis af die zijn Baba tachtig jaar geleden aflegde. Zij stapte in 1944 vanuit Odessa op een Duitse trein naar het Westen; de liefde achterna. Wat volgt is een reis van zes maanden, dwars door het Europa van de Tweede Wereldoorlog. Via gebombardeerde spoorlijnen, werkkampen en illegale grensovergangen komt ze uiteindelijk aan bij haar liefde in Nederland. En die liefde is Willems opa. 

  Willem reist van Odessa, tegenwoordig in Oekraïne, naar Velsen, op ontdekkingstocht naar de vrouw achter zijn Baba. Niet lang daarna valt Poetin Oekraïne binnen en wordt de wereld waar Baba vandaan komt opnieuw bruut veranderd. De reis van Willem legde hij eerder al vast in de succesvolle podcast BABA. Nu komt hij samen met actrice Evgenia Brendes naar het theater. 

  Na afloop van de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met het publiek. Dit vindt plaats in de zaal en zal zo’n 15 minuten duren. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

  tekst: Dorien van Gent · regie: Frank Siera · muziek: Darius Timmer · spel: Willem Voogd en Evgenia Brendes · producent: Akkers en Velden

   

  NIEUW: theaterserie Bijzondere verhalen

  Boek een serie voorstellingen en betaal slechts €50,-. Maar let op! Er is een beperkt aantal series beschikbaar. Series zijn alleen te reserveren van 24 mei t/m 4 juni. Vrienden van Agnietenhof hebben voorrang met bestellen. 

  Bekijk de theaterserie Bijzondere verhalen >

  Extra's bij deze voorstelling

  Reserveren voor een extra activiteit kan tijdens het bestellen van theater- of filmkaarten. Je komt het vanzelf tegen in het bestelproces.
  Heb je al kaarten voor een voorstelling of film? Reserveer dan via deze pagina.

 • Nagenieten na de voorstelling/film? Bestel een Borrelplank!
  Na afloop serveren wij verschillende borrelplanken met lekkere hapjes. Je hebt de keuze uit 2 verschillende borrelplanken: 

  Borrelplank - koud
  Olijven, amandelen, kaasblokjes en coppa di parma
  €5,- euro per persoon

  Borrelplank - gemengd
  Olijven, amandelen, kaasblokjes, coppa di parma,  kaasstengels, stokbrood met huisgemaakte tomatentapenade en bitterballen
  €8,50 per persoon

  De Borrelplank is te reserveren via onze speciale reserveerpagina of tijdens het bestellen van kaarten. Hierbij zijn helaas geen dieetwensen mogelijk.  Advertenties