Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

zaterdag 24-03-2018

Aanvang

20:00 uur

Eindtijd

21:20 uur

Zaal

Rabozaal

Genre

Toneel

Kaarten

Vriend: € 21,50
Regulier: 23,50
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Eric Corton / Solo Stories Ma
 • Eric Corton / Solo Stories Ma
 • Eric Corton / Solo Stories Ma
 • Eric Corton / Solo Stories Ma
 • Eric Corton / Solo Stories Ma
 • Eric Corton / Solo Stories Ma

Eric Corton / Solo Stories

 • Ma

  Solovoorstelling naar de bestseller van Hugo Borst

  De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke opname in een verpleeghuis. Het is een liefdevol en openhartig portret van een moeder, in de woorden van haar zoon.

  Een moeder die altijd klaarstond voor haar zoon. Totdat meneer Alzheimer de rollen omdraait. Hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door acteur Eric Corton.

  “Veel mensen zullen Borst dankbaar zijn dat hij de ziekte zo herkenbaar voor anderen beschrijft.” (NRC over het boek)

  Fotowedstrijd
  Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Solo Stories organiseert samen met Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers een bijzondere fotowedstrijd, waarmee ze een ode brengen aan mantelzorgers die zich ontfermen over mensen met dementie. Zij roepen iedereen op om een foto in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en zijn of haar mantelzorger(s). De 12 mooiste foto’s worden opgenomen in een foto-expositie die met de voorstelling Ma mee op tournee gaat en te zien zal zijn in onze foyer.

  Iedereen mag meedoen en het maakt niet uit of je ervaring hebt met fotografie. Daarnaast hoeven de personen die gefotografeerd worden niet herkenbaar in beeld te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om iemand van achteren te fotograferen of een detail uit te lichten. Een foto insturen kan t/m 30 november.

  Lees meer over de fotowedstrijd: http://solostories.nl/fotowedstrijd/

  script: Marc Veerkamp ∙ regie: Benno Hoogveld ∙ spel: Eric Corton

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 9,50 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten. 

 • Kijken met andere ogen
  Een voorstelling kun je op vele manieren beleven en bekijken. Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.

  Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograag, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces. Deelname is gratis, reserveren is noodzakelijk. 

  De inleidingen starten altijd om 19.00 uur. Na de inleiding heeft u altijd nog even de de gelegenheid om uw benen te strekken voordat de voorstelling begint.  Advertenties