Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.


Datum

vrijdag 15-12-2017

Aanvang

20:00 uur

Eindtijd

22:40 uur

Zaal

Grote Zaal

Genre

Toneel

Kaarten

Vriend: € 28,50
Regulier: € 30,50
CJP-korting: € 2,50
Plaats in winkelwagenBestel rolstoelplaats
Deel pagina 
FacebookTwitterMeer...
 • Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. Achter het Huis
 • Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. Achter het Huis
 • Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. Achter het Huis
 • Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. Achter het Huis

Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a.

 • Achter het Huis

  Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. - Achter het Huis

  Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

  ‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huisis gebaseerd op haar dagboeken.
  Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden.
  Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

  "De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer." (NRC ★★★★)

  "Oda Spelbos maakt van Edith Frank het interessantste personage, met haar door wanhoop en walging gevoede sarcasme. Zij is de verrassende spil van deze voorstelling, en degene bij wie de teloorgang van menselijkheid het pijnlijkst zichtbaar wordt, tot en met het uiterst suggestieve, kwestieuze slot." (Volkskrant ★★★)

  “Pfeijffer is er in zeker zin in geslaagd wellicht dichter bij de realiteit te komen dan ooit en dat levert mooie, maar schrijnende psychologische inzichten op die verder reiken dan het Achterhuis.”(Telegraaf  ★★★)

  “Pfeijffer haalt het heilige van Anne Frank wat weg, wat bevrijdend werkt, en haalt het universele en actuele iets meer naar voren” (Trouw ★★★)

  (...) geestig en to the point, en de acteurs zijn zonder uitzonderinguitstekend” (Noordhollands Dagblad)

  “Het morele verval wordt in deze bewerking wel erg uitdrukkelijk (...) Halverwege ontspoort het volledig” (Parool ★★)

  tekst: Ilja Leonard Pfeijffer ∙ regie: Johan Doesburg ∙ spel: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma

  Extra's bij deze voorstelling

  Wilt u alleen reserveren voor de extra's, zoals voor het restaurant of de inleiding? Via de speciale reserveerpagina voor extra activiteiten kunt u hiervoor plaatsen bespreken.

 • Voorafgaand aan deze voorstelling/film kunt u eten in ons theaterrestaurant.
  Op dinsdag- en woensdag kunt u naast à la carte ook kiezen voor de speciale Filmhap. Voor slechts € 9,50 serveren wij u dan een wisselende maaltijd maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten. 

 • Kijken met andere ogen
  Een voorstelling kun je op vele manieren beleven en bekijken. Een inleiding laat je kijken met andere ogen en werpt een nieuwe blik op een productie.

  Bij een inleiding laten wij de experts aan het woord. Een regisseur, choreograag, speler of deskundige van buitenaf vertelt over de voorstelling, de achtergronden en het maakproces. Deelname is gratis, reserveren is noodzakelijk. 

  De inleidingen starten altijd om 19.00 uur. Na de inleiding heeft u altijd nog even de de gelegenheid om uw benen te strekken voordat de voorstelling begint.  Advertenties