Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Zinder in Tiel presenteert logo en huisstijl - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
  • Zinder in Tiel presenteert logo en huisstijl

    Het nieuwe cultuurgebouw Zinder in Tiel heeft een logo en huisstijl gepresenteerd. Als beeldmerk is gekozen voor de letter Z, dat vanwege optische illusie op meerdere manieren te bekijken is. Elk onderdeel binnen Zinder, zoals Educatie, Podium en Expo, krijgt een eigen kleurencombinatie wat de herkenbaarheid vergroot en verbindend werkt. De huisstijl wordt de komende periode stapsgewijs ingevoerd.

    De Plantage en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof ontwikkelden de nieuwe beeldtaal in samenwerking met ontwerpbureau Cre8ion.Lab. Art Director Jorg van Keulen van Cre8ion.Lab licht het ontwerp toe: “Door gebruik te maken van de optische illusie ontstaat er een driedimensionaal lichtspel. Je wordt daardoor uitgedaagd om het logo op twee manieren te bekijken.” Ook is er een ‘zindering’ aangebracht in het woordmerk door middel van een verspringing in de tekst, geïnspireerd op de architectuur van Zinder.

    Ruud van Zuilen, directeur van de nieuwe cultuurorganisatie is positief: “We zijn blij met het ontwerp van het nieuwe logo. Zinder wordt een bruisend centrum van kunst en cultuur voor Tiel en de regio, met onder meer het centrum voor de kunsten, poppodium, expositieruimte, kunstuitleen en bibliotheek. Een uitnodigende plek, mede dankzij een fijn café. Deze huisstijl past daar precies bij.”

    Open Huis Zinder
    Op maandag 28 augustus wordt Zinder in gebruik genomen, op zaterdag 2 september vindt het Open Huis plaats. Het Open Huis is dé gelegenheid om kennis te maken met alle activiteiten van Zinder. De dag is gevuld met voorstellingen, demonstraties, proeflessen en workshops voor jong en oud.

    Terug