Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof | Tiel - Agnietenhof


Serie van Vier: Vlaams Toptoneel


Bij een 50-jarig jubileum horen parels van voorstellingen! Het gros van ons programma komt uit Nederland, maar ook in Vlaanderen worden geweldige voorstellingen gemaakt. Dit seizoen zijn er maar liefst vier toneelstukken te zien uit België. Allemaal gezien door Ruud van Zuilen (directeur en hoofd programmering) en alle vier door hem van harte aanbevolen.

Profiteer van de seriekorting (€ 59,00 | Vriend/VBP € 57,00) of bestel de voorstellingen los van elkaar.

Zaterdag 28 september / 20.00 uur / Rabozaal
Bruno Vanden Broecke / Koninklijke Vlaamse Schouwburg - Missie
“Bezinning, verwondering en ontroering.” (de Volkskrant ★★★★★)
Acteur Bruno Vanden Broecke brengt zijn verpletterende monoloog na bijna 10 jaar opnieuw op de planken van de Agnietenhof. Missie kreeg alleen maar vijfsterrenrecensies in de pers en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Nu kruipt Vanden Broecke wederom in de huid van een oude missionaris uit Congo die terugblikt op zijn leven. Hij praat over God, maar ook over vastzitten in de modder, misère en dreigende geweerlopen.

"Voor mij misschien wel de beste voorstelling van de afgelopen 10 jaar. Iedereen die Missie gezien heeft, is onder de indruk." (Ruud van Zuilen - Directeur & Hoofd Programmering)
€ 23,00 | Vriend/VBP € 21,00
Serie van Vier: Vlaams Toptoneel € 59,00 | Vriend/VBP € 57,00

Zaterdag 19 oktober / 20.00 uur / Rabozaal
Valentijn Dhaenens, Koninklijke Vlaamse Schouwburg & SKaGeN - Onbezongen
Onbezongen schetst het portret van de mens achter de homo politicus. Niet de onbeholpen politicus van de Britse tv-komedie ‘Yes, Minister’, niet het kwaadaardige genie van Netflix-hit ‘House of Cards’, maar een politicus zonder naam, geloofwaardig in zijn taal, herkenbaar in zijn manier van doen en met een honger naar macht. Maar ook een man die ’s avonds moederziel alleen achterblijft. De tekst is van Vincent Stuer, die als partijwoordvoerder, kabinetslid en speechschrijver van José Manuel Barroso diep doordrong in de weefsels van de politiek. Valentijn Dhaenens ontving voor zijn acteerprestatie op het Fringe Festival in Edinburgh de prestigieuze Fringe Award.

“Fascinerende en uiterst actuele voorstelling over de ondergang van een politicus in het tijdperk van social media.” (Ruud van Zuilen - Directeur & Hoofd Programmering)
€ 23,00 | Vriend/VBP € 21,00
Serie van Vier: Vlaams Toptoneel € 59,00 | Vriend/VBP € 57,00

Vrijdag 15 november / 20.00 uur / Rabozaal
Campo - Five Easy Pieces
Kun je kinderen het leven van kindermoordenaar Marc Dutroux in scène laten zetten? De Zwitserse theatermaker Milo Rau ging de uitdaging aan en maakte het stuk Five Easy Pieces. Op het toneel zie je zeven Vlaamse kinderen. Samen spelen zij het verhaal van de bekendste misdadiger van België en zoekt Rau de limieten op van wat kinderen weten, voelen en doen. Maar hoe reageer jij als je ze scènes van geweld of liefdesrelaties ziet spelen? En vooral: wat zegt dat over je eigen angsten en verlangens? Een confronterende ervaring.

“Kan het, een voorstelling over Marc Dutroux gespeeld door kinderen? Ja, het kan! Sterker nog, het levert een indrukwekkende, ontroerende voorstelling op die nog lang in je hoofd nagalmt.” (Ruud van Zuilen Directeur & Hoofd Programmering)
€ 24,00 | Vriend/VBP € 22,00
Serie van Vier: Vlaams Toptoneel € 59,00 | Vriend/VBP € 57,00​

Donderdag 13 februari / 20.00 uur / Kleine Zaal
Berlin & Het Zuidelijk Toneel - True Copy
Op 6 mei 1994 vielen gendarmes het landgoed van Geert Jan Jansen binnen. Ze stuitten op meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel en Matisse. Opmerkelijk detail: het gros ervan kwam uit het penseel van deze Nederlander. Meer dan twintig jaar nam meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld in het ootje. True copy legt de hypocrisie bloot. Welke waarde heeft de waarheid nog? En is het soms niet verfrissender om mee te gaan in een briljant vormgegeven leugen?

“In vorm en inhoud zo’n bijzondere voorstelling met werkelijk een briljant einde! Je verlaat vol vragen, maar met een brede glimlach de zaal.” (Ruud van Zuilen - Directeur & Hoofd Programmering)
€ 19,50 | Vriend/VBP € 17,50
Serie van Vier: Vlaams Toptoneel € 59,00 | Vriend/VBP € 57,00​

TerugAdvertenties