Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Duurzame energie voor de Agnietenhof - Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
  • Duurzame energie voor de Agnietenhof

    Het dak van de Agnietenhof is niet vlak en staat vol met obstakels. Toch was dat geen belemmering om er 116 zonnepanelen op te leggen. De zonnepanelen leveren gemiddeld 27.000 kilowattuur stroom per jaar; hiermee wekken we ongeveer 10% van het totale energieverbruik duurzaam op.



    Wethouder Brink: “Steeds meer openbare gebouwen maken gebruik van duurzame energie. Naast de Agnietenhof staat cultuurgebouw Zinder. Beiden zijn onderdeel van Cultuurbedrijf Tiel. Zinder is helemaal aardgasloos. Ook daar ligt het dak vol met zonnepanelen. Dat is ook het geval op het dak van het stadhuis, de sporthallen en meerdere basisscholen. We vinden het belangrijk om als gemeente het goede voorbeeld te geven in de energietransitie en het verduurzamen van gebouwen.”

    Op dinsdag 19 februari zijn de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Wethouder Ben Brink en schouwburgdirecteur Ruud van Zuilen onthulden het informatiebord over de zonnepanelen.  SolarComfort, een lokaal bedrijf, heeft de zonnepanelen geleverd en geplaatst. Ook zorgt dit bedrijf voor de monitoring.

    Terug